maanantai 6. toukokuuta 2013

Maa-maljakko, päivät 1-3

Ensimmäisinä päivinä ei maljassa juuri mitään muutoksia havaittavissa. Ei sen koommin levää tai huomattavaa kasvua, paitsi vesi saniainen tykkää olostaan ja alkoi kasvattaa uuden lehden. Aikani kun maljaa tutkailin niin huomasin pohjasta nousevan pienen pieniä ilmakuplia, hassua aivan kuin malja olisi "hengittänyt".  Yli ruokkimenen on hankalaa kun siellä ei ole varsinaisesti ketään ketä ruokkia, tuntuu typerältä antaa bakteereille ruokaa mutta niin se täytyy tehdä. Vesi näyttää likaiselta, tosin kolmantena päivänä näytti kirkkaammalta kuin ensimmäisenä, silti jotenkin likaiselta. Ajattelin että se alkaa haisemaankin likaiselta mutta kun nuuskutin maljan yläpuolelta niin tuoksu oli niinkuin järveä olisi haistellut. Kärsivällisyyttä tämä projekti kysyy koska tulokset ovat nähtävissä vasta viikkojen päästä, että onko kokeilu toimiva. Ainakin vielä kasveilla on lehtensä eikä levä rehota vaikka on aurinkoisiakin ilmoja ollut. Alla on kuvasarja ensimmäisistä päivistä perustamisen jälkeen.

Päivä 1. Sameaa, ja pieniä kuplia nousi pohjalta. Niin pieniä ettei niitä saanut kameralla vangittua.

Päivä 1. Vesi saniainen ja pikkulimaskat.

Päivä 2. Vesi ei enää nii sameaa, kuvasin tosin illalla jolloin sää ei ollut kirkkaimmillaan. Kasvit näyttävät "likaisilta", etenkin vesisaniaisen juuret. Pieniä kuplia näkyi tänäänkin.

Päivä 3. Vesi huomattavasti kirkkaampaa, rusehtavaa möhnää kasvien päällä. Kasveissa ei näy muuta eroa, kaikilla on lehdet. Tosin melalehti on vähän rypistänyt lehtiään, saa nähdä sulaako se.

Päivä 3. Toinen kuva kulma, ei ikkunaa vasten nii näkyy kuin kirkasta vesi jo on.

Päivä 3. Vesisaniainen pukkaa uutta lehteä keskeltä! Vau, se taitaa tykätä valaistuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti