lauantai 1. kesäkuuta 2013

Maa-maljakko, päivät 25-30

Kuten huomaatte jäi yli viikko välistä. Kevät ja sen kiireet verottivat projektin seuraamista.. Kasvit ovat saaneet kasvaa omassa rauhassaan ja paljastan teille rakkaat lukijat että viimeiset pari viikkoa maljassa on asustanut kasvien lisäksi kierteisiä, kehäkotiloita, huppukotiloita, pieni omenakotilo ja muutama kirsikkasukarapu. Eliöt voivat hyvin ja nauttivat kasvien runsaudesta! Piiloa heille löytyy myös, kiitos rehoittavien kasvien. Nyt saattaa kalapoliisi ajatella että ei saa tuon muotoiseen laittaa mitään elävää, noh tästä on olemassa monta tulkintaa. Kaloja en tuohon laittaisi, siksikään koska se on liian pieni. Ravuille ja yhdelle ompulle se on kuitenkin litramäärältään riittävä, enkä usko että niillä maljan muodolla on merkitystä, koska heillä ei ole samoja aisteja kuin kaloilla. Noh se siitä, seuraavaksi kuvia ja kasvien loistoa! Täytyy sanoa että tämä on parhain kasvimalja mitä minulla on koskaan ollut, edes huonekasvit ei nuin loista!


Päivä 25. Vesisaniainen ja pikkulimaska on villiintyneet. Tuon pikkulimaskan alla on lukematon määrä pikkusaniaisia jotka ei kuvasta näy. Osa niistä on irrallisia mutta ainakin viisi oli kiinni tuossa "emosaniaisessa"

Päivä 30. Saniaisella muutama lehti lisää. Tuohon hillompäriin keräsin kaikki pikkusaniaiset tukkimasta tuota allasta, se tuli täyteen.
Päivä 30. Saniainen yltää kohta maahan asti, sille täytyy tehdä jotain. Nyt maljasta ei näy enää melalehteä eikä susserwasseria ollenkaan.

Päivä 30. Tarkka silmäinen huomaa mamma kirsikkaravun tuossa kasvissa. Anteeksi kalapoliisit mutta hän on voinut siellä hyvin jo kaksi viikkoa.. Rasvalehti, punarotala, sekä tuo vesitähdikiksi luulemani kasvi nauttivat oloistaan. Taas pitäisi karsia, tänään ei kerennyt mutta huomenna yritän. Rasvalehtikin on ottanut osansa auringosta ja yltää jo pintaan asti.
Vasemmalla päivä 3, oikealla päivä 30. Tästä voi vähän verrata kehitystä. Kasvit rehottaa, ei ole enää sameutta eikä levää. Ruoan mujutkaan ei pohjasta näy koska kasveja on niin mielettömästi. Tämä on nyt todettu toimivaksi allastyypiksi. Seuraavaksi vuorossa Rapula Rojekti!

1 kommentti:

  1. Upeaa seurattavaa ja luettavaa oli näin henkilölle, joka suunnittelee saman tyylistä toteutusta. Pitäisi vain löytää tarpeeksi tukeva malja, jottei kissa tai paikasta riippuen koiran häntä saa sitä nurin. Onko tämä vieläkin elossa ja toiminnassa?

    VastaaPoista